the Time Capsule
The Online Time Capsule

Save any information or prediction to be opened in the future.

Post Your Online Time Capsule

* It's Free. No registration is needed. No subscription. No need of shovel or digging.
Has a doge icon and supports us. You can send ANY amount of dogecoin. Donation adress: DKJGUDaeMnjqW28hwPftiAtXMoYpthzrf6
Current Server Time 2021-07-30 11:27:00
Time to open it *
Opened capsules Opened 2691
Sealed capsules Sealed 1220

Sealed with Dogecoin ПРОГНОЗА: 2,3 млн. българи може ще бъдат ваксинирани през първото полугодие на 2021 г.Age: 5 months

Sealed in 22 January 2021 08:18:17 Opened at: 15 June 2021 15:00:00
36% от населението на България може да бъде ваксинирано през първите шест месеца на тази година, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването в отговор на запитване за БГНЕС.

„Към края на първото полугодие, при допускането за 5 вида ваксини, ще може да се обхване население от 2,3 млн. души или около 36% от населението на страната, без да включваме децата до 16-годишна възраст“, уточняват от МЗ.

Министерство на здравеопазването е предприело политика по диверсификация на портфейла от ваксини – тоест избор да участваме в договорите за всички ваксини, за които ЕК има сключени договори. Целта е да се осигури бързо реализиране на етапите в плана за ваксинация на населението.

България е осигурила и заявила към 5 на брой производители „количества ваксини за 6 милиона души население, при допускането, че всички ваксини са двудозови и че децата до 16 години не са показани на този етап като подходяща група за ваксиниране.

От здравното министерство допълват още, че „за останалите две ваксини – на Sanofi и Novavax, с която се очаква ЕК да сключи договор, също са предвидени количества и са разчетени за заплащане такива – за 3 млн. души население.

Доставките се извършват според план, определен в договорите с всеки производител, който е по тримесечия и е съобразен със съответните количества ваксини заявени от България. Този план показва, че по предварителни прогнози до края на януари ще пристигнат в нашата страна ваксини за 38 хил. души, до края на февруари за 54 хил. души, до края на март за 322 хил. души или за първото тримесечие прогнозно за над 400 хил. души. В зависимост от получаването на разрешение за употреба на ваксината на “Астра Зенека”, количества от тази ваксина могат да бъдат доставени и в края на февруари, а не през март, както е планирано първоначално.

Очакваното количество ваксини от Pfizer/BioNTech и Moderna са общо 4,4 млн. дози, почти колкото и от ваксината на Астра Зенека.


„На базата на тези разчети до първото полугодие на 2020 година ще бъдат покрити всички заявили желание рискови групи население, лица над 65 години, а ще може да започнат да се ваксинират и останалите категории лица от населението.

Така и петте фази от Националния ваксинационен план могат да бъдат изпълнени и ще може да се продължи с всички желаещи“, заявиха още Министерството на здравеопазването.

ИЗТОЧНИК: https://offnews.bg/zdrave/2-3-mln-balgari-mozhe-da-poluchat-vaksina-prez-parvoto-polugodie-na-2-744056.html
Observers 0 Views : 51 Owner: Dagger_69
comments powered by Disqus